Мъжът, трошил с бухалка и чук магазин във Велико Търново, вече е обвиняем

https://www.24chasa.bg/region/article/9551514 www.24chasa.bg
Потрошеният магазин на ул."Независимост"
Потрошеният магазин на ул."Независимост" СНИМКА: Дима Максимова

С постановление на прокуратурата 25-годишният маскиран бухалкаджия, които спретна наказателна акция в магазин на главната улица във Велико Търново във вторник, е задържан за 72 часа.

Срещу него в полицейското управление във Велико Търново се води досъдебно производство за унищожаване и повреждане на чуждо имущество. В сряда хулиганът е привлечен като обвиняем, съобщи полицията

Горнооряховецът нахлул в магазина за дрехи на Красимир Кънев на главната улица "Независимост" и започнал да троши витрините с дървена бухалка и чук. Поне десетина минути вилнял в обекта, изхвърлил на тротоара отпред част от манекените. Пред слисаните погледи на десетки преминаващи полицаите използвали оръжие, за да го закопчеят с белезници и отведат в ареста.

Младият мъж претендирал, че собственикът на магазина му дължи 3 милиона лв. за работата му като строителен работник на къщата на бизнесмена. 6 месеца той участвал в градежа, поставял изолации и правел шпакловки, но изведнъж решил и напуснал. Въпреки че Кънев твърди, че му е изплатил изработеното, започнал непрестанен тормоз и заплахи над семейството. Оказва се, че в полицията има няколко жалби от потърпевшия срещу майстора за бутилка със запалителна течност поставена в негова бизнес сграда в Горна Оряховица и погром над колата  му, паркирана в Арбанаси.