Във Велико Търново: Има ваксина за всеки записан по зелените коридори

https://www.24chasa.bg/region/article/9555394 www.24chasa.bg
Във Велико Търново: Има ваксина за всеки записан по зелените коридори

Във Велико Търново зелените коридори продължават работа и през уикенда, но само с предварително записани за ваксина в обявените временни имунизационни кабинети. Има ограничени количества от препарата на "АстраЗенека", с които ще бъдат обезпечени дозите и никой от вече заявилите желание няма да бъде върнат.

"Имаме записани хора в графика на зелените коридори до края на седмицата и за тях има осигурена ваксина, но нямаме капацитет и възможност да приемаме нови хора", каза шефката на РЗИ д-р Евгения Недева. В здравната инспекция е създадена организация масовата имунизация да продължи веднага след нова доставка от оксфордската ваксина. Паралелно върви поставянето на ваксини на хората от първа линия, включени във фазите на Националния план.

Към 26 февруари в област Велико Търново са поставени общо 5028 дози, от които през изминалото денонощие 933, отчитат здравните власти. С втора доза са имунизирани общо 1000 души от областта, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 .

Междувременно в региона се увеличават случаите на хоспитализирани с COVID инфекцията. 71 са пациентите на болниците, които се борят с усложнено протичане на заболяването. 22 са новорегистрираните случаи през последните 24 часа. От активните случаи в областта 266 души са на домашно лечение.

През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID-19 е регистрирана една починала жена на 65 г.  от област Велико Търново. Жертвите на заразата от началото на пандемията вече са 351.