Областният управител на Добрич апелира за спазване на мерките

https://www.24chasa.bg/region/article/9559068 www.24chasa.bg
Красимир Кирилов

Регионът премина в червената зона

Областният управител на Добрич Красимир Кирилов отправя апел към гражданите отговорно да спазват противоепидемичните мерки, след като регионът премина днес в червената зона по заболеваемост от коронавирус със 121.1 заразени на 100 000 жители на 14-дневна база, съобщиха от пресцентъра на областната управа.

За отговорност в епидемичната обстановка призова бизнеса директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова по повод предстоящото отваряне на заведенията за хранене като припомни, че отстоянието между масите - на всяка от които могат да седнат до шест души, трябва да бъде 1.5 метра. Обектите трябва да осигурят и дезинфектанти. Д-р Ангелова апелира към гражданите да не бързат да посещават заведенията, предаде БТА. 

След спирането на зелените коридори ваксинациите в Добричка област продължават по националния план. С препарата на "Пфайзер-Байонтех" се прави ваксинация на всички членове на секционни избирателни комисии, за които са направени заявки от общините, посочва д-р Ангелова, която е и секретар на областния координационен щаб. По думите й от началото на имунизационната кампания в Добричка област са ваксинирани 3163 души.