Свещеник катастрофира, кметът на Пловдив и шефът на полицията му оказват помощ

https://www.24chasa.bg/region/article/9559437 www.24chasa.bg
Колата на свещеника се заби в скалите, кметът на Пловдив Здравко Димитров и шефът на полицията Йордан Рогачев му оказаха първа помощ.

Свещеник от храма в пловдивския кв. "Тракия" се заби в скалите на пътя след Бачково днес следобед. След него са пътували кметът на Пловдив Здравко Димитров, шефът на полицията Йордан Рогачев и председателят на общинския съвет Александър Държиков.

"Веднага спряхме да окажем помощ. Извикахме линейка, обадихме се на полицията, отбихме движението", разказа пред 24plovdiv.bg Здравко Димитров.

По думите му свещеникът е пострадал леко. Пътувал сам.  "Заехме се веднага. Единият регулираше движението отгоре, другият - отдолу. Поставихме и триъгълник до блъснатата кола", описа Димитров. Според него свещеникът прекарал COVID наскоро и възможно е да му е прилошало. 

Пътят е сух и очевидно водачът не е могъл да вземе завоя.

Кметът на Пловдив Димитров, шефът на областната полиция Рогачев и председателят на общинския съвет Държиков пътували към Смолян, където утре ще бъде ръкоположен за епископ свещеникът от Кръстова гора Висарион.