Пролетното почистване на Монтана стартира от Слънчевата градина

https://www.24chasa.bg/region/article/9565471 www.24chasa.bg

Започна почистването на хълма в един от най-старите паркове на Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Изрязани са храсти, прикриващи локални сметища, засети са зелени площи и е направена профилактика на осветлението. В този район се намира обединения детски комплекс, в който се обучават 800 деца. Покрай двора му преминава и най-натоварения пешеходен подход към Живовския квартал във високите части на града.

В следващия период ще започне почистване на двупосочната лента с прилежащите тротоари на изхода към вернишката бензиностанция, както и на канавките на пътя след нея.

В ход е и почистването на каналите, които преминават през града. В тях за пореден път недобросъвестни граждани са изхвърляли вещи от бита.

Пролетното почистване на Монтана стартира от Слънчевата градина

В тази връзка Живков призова гражданите, които сега изрязват дърветата и обработват дворовете си да изхвърлят клоните и другите зелени отпадъци до контейнерите, от където ще могат по-бързо и лесно да бъдат извозвани.

Кметът на Монтана благодари на всички фирми и граждани, изплатили задълженията си към общината до този момент. Той припомни, че данъците и таксите не са променяни и стойностите им са същите като миналата година. До 30 април всеки може да внесе дължимата сума с 5-процентно намаление.

И през тази година ще има засилени проверки на собственици на домашни любимци за плащането на годишната такса за тях. В града досега само 54 души са внесли тази такса. За сравнение в село Долна Вереница това е направено от 65 души. Общо от 23-те села досега такса за домашен любимец са внесли 300 стопани.