Осъдиха две жени за кражба с взлом в Монтанско

https://www.24chasa.bg/region/article/9567168 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана и защитата на подсъдимите Н. С. Г. и З. Б. Т. за наказания „Лишаване от свобода“ ефективно в размер на 6 месеца за първата и 3 месеца за втората от тях за извършена кражба с взлом.

На неустановена дата през периода от 10 април 2020 г. до 23 април 2020 г. обвиняемите счупили стъкла на прозорец в дома на Ц. Е. И. в село Габровница, влезли в къщата и откраднали намиращи се там вещи.

В края на април същата година собственичката на имота, която живее постоянно в Монтана, установила, че в дома й е влизано незаконно и са изчезнали множество вещи – техника, кухненска посуда, завивки и дрехи за 436 лева, и уведомила органите на МВР.

Полицаите разкрили, че Н. С. Г. и З. Б. Т. продали на жена от селото за 5 лева част от откраднатите вещи – вълнена кувертюра и килим на обща стойност 122 лева и образували срещу тях досъдебно производство. Двете признали за кражбата на продадените от тях тъкани, но отрекли да са присвоили други вещи.

Пред съда Н. С. Г – с начално образование, безработна и осъждана 4 пъти досега, се призна за виновна за противозаконно отнетите при условията на опасен рецидив чужди вещи и заяви, че доброволно подписва споразумение за 6 месеца затвор при първоначален „Строг режим“. З. Б. Т. – с основно образование, безработна и осъждана, също се призна за виновна за кражбата в съучастие с Н. С. Г. и заяви, че доброволно подписва споразумение за 3 месеца затвор при първоначален „общ“ режим.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.