Преболедували COVID-19 може да продължат лечението в УМБАЛ "Д-р Георги Странски"

https://www.24chasa.bg/region/article/9567831 www.24chasa.bg
СНИМКА: Болницата

Пациенти, преболедували тежко COVID-19, може да продължат лечението на последици от вируса в клиниката по физикална и рехабилитационна медицина в Плевенската университетска болница "Д-р Георги Странски".

Това обяви началникът на клиниката доц. д-р Мая Кръстанова. Според нея мнозина, изкарали тежко вируса, имат сериозни последици, но не знаят как да ги лекуват.

"Разработваме програма за рехабилитация на хора, прекарали COVID-19, след преминаване на острата фаза и отрицателен PCR тест. Обхващаме усложнения от вируса, засягащи различни системи на организма - дихателна, централна и периферна нервна система, заболяване на опорно-двигателния апарат, както и за преодоляване на обездвижването, което е сериозна последица от заболяването", обясни доц. Кръстанова. След основен ремонт клиниката разполага с модерна апаратура от най-ново поколение. В клиниката се лекуват пациенти от цяла Северна България. Грижата за тях е поверена на доказани професионалисти - 4-ма лекари със специалност, начело с доц. Кръстанова, кинезитерапевтът доц. Вачева, екип от рехабилитатори с дългогодишен опит.