Без концерт и кратък ритуал за 3 март в Кюстендил заради бум на заразените

https://www.24chasa.bg/region/article/9567983 www.24chasa.bg

Община Кюстендил ще отбележи на 143 години от Освобождението на България на 3 март със съкратена програма, заради многото заразени с коронавирус. Утре тържествено ще бъде издигнат националният флаг в 11 часа на централния площад и ще бъдат положени венци и цветя на паметника Булаир.

От общината призоваха всички граждани и организации, желаещи да изразят почитта си, да не допускат струпване и задължително да носят предпазни маски.

Няма да се състои празничен концерт по случай Националния празник и церемонията ще протече в съкратен вид по нареждане на Министерството на здравеопазването.

Нови 84 положителни случаи с Ковид-19 има през изминалото денонощие в област Кюстендил. По общини случаите са: Дупница – 35, Кюстендил – 31, в Бобов дол и Сапарева баня по 7, Бобошево – 2, по една положителна проба има от Рила и Невестино, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към този час в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 65 души. Четирима пациенти са интубирани и в реанимация, други седем са в тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 4 лица. Един от пациентите е на интензивно лечение, другите трима са на кислородна терапия и в средно тежко състояние. В рамките на деня се очакват резултати от PCR тестовете на 23 лица, които са с положителни антигенни тестове.

Хоспитализираните пациенти към този час в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са 13. Един от тях е интубиран, двама други са в тежко състояние, а шест лица са на кислородна терапия и в средно тежко състояние