С 460 000 лв. подменят напорния водопровод до четири свищовски села

https://www.24chasa.bg/region/article/9568783 www.24chasa.bg

Стартира подмяната на напорен водопровод до четири населени места в община Свищов. След като кметът на Свищов  Генчо Генчев подписа споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, бе осигурен финансов ресурс в размер на 460 хиляди лева, с които общината ще изпълни обект „Реконструкция и рехабилитация на напорен водопровод на с. Драгомирово, с. Морава, с. Хаджидимитрово и с. Козловец“, информират от местната администрация.

Осигурените средства са отпуснати целево от Министерство на регионалното развитие за авариен ремонт и са от тези за капиталови разходи по бюджета  за 2021 г.

Голямата загуба на вода, която надвишава 80%, е причината министерството да отпусне средствата за реконструкция и подмяна на напорния водопровод към четири от най-засегнатите населени места в Общината, а ремонтът ще стартира в най-кратки срокове, тъй като още в края на м.г. е избрана фирмата изпълнител.

Благодарение усилията и ангажираността на МРРБ за подобряване водоснабдяването община Свищов ще реши един от сериозните ВиК проблеми на територията си.