Даниел Панов: Трети март ни напомня колко силен е българският дух!

https://www.24chasa.bg/region/article/9570801 www.24chasa.bg
СНИМКА: Община Велико Търново

"Трети март е кулминация на борбата за свобода. Трети март ни напомня колко силен е българският дух", заявява кметът на Велико Търново в специално поздравление за националния празник. Ето цялото послание на градоначалника: 

Уважаеми дами и господа,

Скъпи великотърновци,

143 години Свобода! Честит празник!

Трети март ни връща към онзи паметен миг, който слага край на петте века тъмнина и потисничество, на робското безвремие за българския народ. Родната земя отново е огряна от светлината на свободата. Така дълго чакана, мечтана, но и извоювана с битки и пролята кръв на свидни синове и дъщери на България..

С Руско-турската освободителна война България се връща на картата на Стария континент, където винаги е имала своето заслужено място.

И е важно да знаем, че свободата е извоювана, а не ни е дадена даром. И всяка педя от земята българска нови паметта за героизма на предците ни. Борбата на поколения четници и възрожденци, отдадеността на Васил Левски, Христо Ботев, Георги Раковски, на знайните и незнайни герои на каузата българският народ да бъде свободен, българската духовност и култура да оцелеят, не бе напразна.

Дълбок поклон пред българските герои!

Поклон и признателност и пред руските войски, постигнали успеха във войната от 1877-1878 година.

Дълбок поклон и пред онези храбри 30 000 български четници, сражавали се срещу поробителя!

Трети март е кулминация на борбата за свобода. Трети март ни напомня колко силен е българският дух!

Гордост е да си българин! Гордост е да си великотърновец!

Пазете честта българска, учете децата и младите хора да почитат бележитите герои от историята ни. Възпитавайте ги в дух на национална гордост и родолюбие!

Честит Национален празник!

Даниел Панов