Бунарджика в Пловдив почерня от народ, Корнелия Нинова на първа линия

https://www.24chasa.bg/region/article/9571159 www.24chasa.bg
Нинова сред симпатизанти на Трети март в Пловдив.

Хора, много хора се качиха на хълма Бунарджика в Пловдив навръх Трети март. Пространството между паметника на Цар Освободител и Альоша почерня от народ. Деца, родители, възрастни веят знамена.

"Това е нашият Великден", каза с насълзени очи възрастна пловдивчанка, която не пропуска този ден, без да отиде на Бунарджика. Площадката пред монумента е пълна с политици и кандидат-депутати. Водачката на червената листа за Пловдив-град Корнелия Нинова е на първа линия заедно с Манол Генов. Там са Владимир Кисьов, водач на ВМРО в областта, Дани Каназирева, начело на листата на ГЕРБ за Пловдив-област, Иван Тотев, Надя Танева, Александър Държиков.

С пламенно изпълнение на "О, Шипка" рецитаторът Христо Христов даде начало на поклонението.

Кметът Здравко Димитров в словото отбеляза, че "вече 140 г. на Трети март идваме със своите деца и внуци да се преклоним пред този паметник". Той посочи, че монументът на Царя Освободител е вдигнат през 1881 г.

"Това е паметна дата и идеал, която ни води към бъдещето", завърши кметът. Последва поднасяне на венци и цветя от партии, учреждения, институции.

Тази вечер от 18,30 часа на площад "Централен" тържествата ще завършат със заря-проверка и слово на ген. Явор Матеев, началник на пловдивския гарнизон.