Русе отбеляза националния празник с тържествена церемония

https://www.24chasa.bg/region/article/9571601 www.24chasa.bg

Със заупокойна молитва и благодарствен молебен за падналите герои в борбите за освобождение от османско иго почетоха днешния 3 март русенци. На събитието присъстваха кметът на Община Русе Пенчо Милков, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, временно изпълняващият длъжността областен управител на Русе Свилен Иванов, министърът на спорта Красен Кралев, народни представители от Русе и други официални гости. Преди традиционното поднасяне на венци пред Паметника на Свободата специално изпълнение направиха децата от Вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска. Това съобщиха от Община Русе. 

Малко по-късно в зала „Европа“ на Доходното здание бяха наградени и победителите в Конкурса за рецитал „За да я има България“. Той се организира от Общински Младежки дом – Русе и се провежда за 17-та поредна година. Навръх националния празник кметът на Русе Пенчо Милков връчи награди на участниците, направили най-добрите интерпретации на поезия от Възраждането и съвремието ни.

Русе отбеляза националния празник с тържествена церемония

През последните дни патриотични програми имаше и в детските градини в Община Русе. Една от тях беше концертът под надслов „С България в сърцето“ на децата от Детска градина „Пинокио“ 1, на който присъства и градоначалникът.

Русе отбеляза националния празник с тържествена церемония