Пропаднаха 3 метра от улица в Добрич

https://www.24chasa.bg/region/article/9571774 www.24chasa.bg
Снимка Авторката

Участък по улица „Батовска” в Добрич с дължина от 2 – 3 метра от пътното платно, и дълбочина около 25 – 30 см., е пропаднал, заради обилните валежи и снегове. Първите сигнали са от 26 февруари. „В момента има поставени ограничения, но ще го маркираме и допълнително, защото улицата е натоварена, освен с коли, и с градски транспорт, и е в блозост до големите магазини по пътя за Албена. Затова не трябва да се кара с превишена скорост” – каза зам.- кметът по устройството на територията инж. Пенчо Керванов. Лентата, която завива наляво към ул. „Никола Петков” е проблемна, защото там може да се кара с по-висока скорост, а повече от 30 км/ч е опасно. Пропадането е в горната част на улицата.

„Незабавно беше направено заснимане на подземната инфраструктура, за да се установи проблемът. От намиращите там дъждовна и битова канализация, дъждовната се оказва компрометирана в един участък. На направения запис ясно се вижда, че тръбата с диаметър ? 1000 е смачкана. При това положение няма как в момента да се ремонтира пътното платно, преди да се отстрани проблема с подземната инфраструктура” - обяснява инж. Керванов. При заснимането се виждат ясно и следи от пропадане и последвал ремонт преди години - каза още зам.-кметът. Той добави, че комисията от специалисти, която ще определи как да се работи за отстраняването на проблема, ще бъде сформирана на 5 март. В нея влизат представители на регионалните камари на инженерите и аржитектите, сектор „ВиК”.

Работата се усложнява от това, че тръбата е с голям диаметър, както и близостта на битовата канализация. При отстраняването на аварията, няма да се работи само по компрометираната част, а ще се проверят и съседни участъци.