Трима от Пловдивско с обвинения за подкуп на полицаи

https://www.24chasa.bg/region/article/9574467 www.24chasa.bg

Трима мъже, двама от които шофьори, са обвинени за предлагане на подкуп на полицаи, съобщиха от пловдивската окръжна прокуратура. 

На 2 март т.г. около 23,15 часа в Първомай за проверка било спряно беемве, управляван от 37-годишен. Той заявил, че е пил,  и за да не бъде санкциониран, оставил 100 лева в багажника на служебната кола. Дрегерът отчел 0, 7 промила.

Същия ден в с. Крушево униформените проверили водач на мерцедес за алкохол. Апаратът отчел 0,89 промила. 42-годишният мъж подхвърлил 150 лв. в патрулката.

Днес пък около 2 ч. в с. Скутаре 50-годишен, който е криминално проявен, подхвърлил 20 лв. в полицейската кола, за да не му искат личните документи.

И в трите случая униформените не са взели парите и веднага са уведомили дежурен разследващ полицай. Срещу предложилите подкуп са започнати бързи производства.

Първият от тях е задържан за срок от 72 часа с постановление на дежурен прокурор, спрямо вторият е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 500 лв., а третият към момента е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които са обвинени, е лишаване от свобода от 2 до 10 години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева.