Деца учат безопасност на пътя и садят дръвчета в пловдивски училища

https://www.24chasa.bg/region/article/9575294 www.24chasa.bg
Полицаят Ботьо Гиргинов сади дръвчета с млади еколози.

Шефът на полицията Йордан Рогачев закупи фиданки за пловдивски учебни заведения

Тесен се оказа дворът на училището в с. Крумово, където второкласници участваха в открит урок по безопасност на движението и засаждаха  дръвчета.

С демонстрации те разиграха реални ситуации на пътното платно , а заедно с инспектор Ботьо Гиргинов от сектор „Пътна полиция“ Пловдив, коментираха действията на своите връстници.

Деца учат безопасност на пътя и садят дръвчета в пловдивски училища

В края на урока петокласници от клуб „Млади еколози“ на учебното заведение заедно със своите учители и служители на полицията засадиха дръвче - символ на бъдещето.

Закупените от шефа на полицията в Пловдив Йордан Рогачев дръвчета ще бъдат засаждани в двора на всяко учебно заведение, в което служители на полицията изнасят урок по безопасност на движението и ще напомнят на подрастващите за грижата към човешкия живот.

С личен труд в инициативата се включиха и ученици от професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване ”Христо Ботев” в град Пловдив.

В часовете по практика те изработиха дървени табелки с формата на знак „СТОП“, на които е изписано посланието от кампанията на пловдивската полиция.