Втори ден опашки за ваксини пред РЗИ-Пловдив - нерви и пререждане

https://www.24chasa.bg/region/article/9577448 www.24chasa.bg
И днес опашките от представители на изборната ваксинация се вият пред РЗИ.

Повече търпение, тези дни заради изборите ще е така, призова шефката на инспекцията

Разпри, пререждане и ругатни. Втори ден пред РЗИ-Пловдив се вият опашки от членове на секционни комисии, които чакат за ваксина. Десетки са се струпали пред сградата и мърморят, че имунизациите са бавни.

"Няма оправия. Бях вътре, но ме избутаха навън", заяви мъж. Друг твърди, че опашката е била голяма. 

"Нормално е да има струпване, след като са им казали, че трябва да дойдат сутринта.  Организацията не е на РЗИ, а на тези, които са ги пратили", коментира шефката на здравната инспекция д-р Ваня Манчева.

Тя посочи, че 100 души от хората, които ще обслужват машинното гласуване в Пловдив, са изпратени днес за ваксина. Отделно още толкова са и представителите на секционни комисии. "Е, как при 200 души да бъдат имунизирани бързо. Работят три кабинета и хората не са подвили крак", допълни д-р Манчева. Тя призова за повече търпение, тъй като в следващите дни ще е така заради ваксиниране на изборната администрация.

"Сега да речем чакат 20 души, но след час могат да станат 120. Българинът ходи, когато му е удобно", добави шефката на РЗИ.

От районните избирателни комисии казват, че не е тяхно задължение да се занимават с ваксинацията, а трябва всяка община да изготви списъци по часове.