В хайка за шофьори полицаи посякоха и 91 пешеходци в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/9579195 www.24chasa.bg

Спипаха 918 нарушители в града и областта

91 пешеходци отнесоха актове при мащабна хайка на полицията в Пловдив и областта. Тя продължи само 6 часа, но залови 918 нарушители, съобщи областната дирекция на МВР.

Проверени са 866 шофьори и 117 пешеходци. 227 са съставените фишове за различни нарушения по Закона за движение по пътищата, а актовете са 79. Установените случаи на извършени нарушения от пешеходци са 91, а 8 от съставените санкции са за неспазване на светлинни сигнали на светофарите и внезапно излизане на пътното платно от страна на минувачите. 83 са глобите по фиш за пресичане на необозначени за целта места. Нарушенията на шофьори, отнели предимството на пешеходци пък са 12.
Само един от проверените водачи е бил неправоспособен, а шестима са ползвалите телефон по време на управление. 22-ма са глобени за непоставени  колани.

В хода на полицейската проверка са отнети 4 шофьорски книжки заради неплатени глоби по предишни нарушения.
При 11 от проверените автомобили са установени различни технически неизправности, а 27 са съставените фишове за нередовни пътни документи. Санкциите за неправилно паркиране са 34. Установено е, че 15 от водачите не са използвали светлини, а 62-ма са с глоби са неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри.
Чрез използваните автоматизирани технически средства и системи са установени 511 нарушения на скоростните режими.
Полицията продължава своите акции по пътищата в Пловдивско.