Община Пловдив: Водният цикъл върви с пълна сила и в срок

https://www.24chasa.bg/region/article/9590480 www.24chasa.bg
Кметът Здравко Димитров и заместникът му Пламен Райчев

Тече проверка за инцидента с пострадалия мъж, хлътнал в нов тротоар

Проектът за Воден цикъл на Пловдив се изпълнява с пълна сила и в срок. Така зам.-кметът по строителството Пламен Райчев отговори на обвиненията на кандидат-депутатите от БСП. Те твърдят, че "милиони се харчат за ремонти, а ефектът е срутища". И" дават пример с хлътналия мъж в току-що направен тротоар на ул. "Луда Яна". В момента той е в болнични.

"Разпоредена е проверка, но на първо четене излиза, че някой от съседните кооперации се е включил незаконно. Инспекцията трябва да приключи до два-три дни", обясни пред "24 часа" Пламен Райчев.

Той нарече абсурдни обвиненията на кандидатите от БСП, че Водният цикъл на Пловдив е провален, а се харчат милиони. "Към настоящия момент сме превели само аванс на фирмата изпълнител. 90% от работата на канализацията е свършена. Остава да възстановим улиците и да положим настилка. Тази седмица това ще започне", увери зам.-кметът по строителството на Пловдив. Той съобщи, че скоро ще подпишат договор за избор на надзор за пречиствателната станция, а до месец и тя ще стартира.

"Всичко по Водния проект върви в график. Той трябва да бъде завършен и отчетен 2023 г.", обобщи Пламен Райчев.