В Кърджали пуснаха предизборни пици

https://www.24chasa.bg/region/article/9595298 www.24chasa.bg
Предизборни пици с имена на партии предлага пицария в Кърджали. Идеята е на собственика на заведението Даниел Дялков.

Предизборни пици с имена на партии предлага пицария в Кърджали. Идеята е на собственика на заведението Даниел Дялков.

"Реших да направя нещо като кампания с цел да повиша предизбирателната активност. Да намалим апатията сред хората. Всеки ден говоря с клиенти и много от тях казват, че няма да гласуват. Искам да разберат колко важно е да се гласува. Целта е да се фокусира вниманието на хората върху изборите, а не да агитираме за дадена партия", обясни Даниел Дялков. Той е измислил рецепти за 4 пици, които носят имената на ГЕРБ, БСП, ДПС и "Има такъв народ". Направил е и менюта за всяка партия, съдържащи логото и номера в бюлетината.
"Щеше да е трудно да измисля рецепти за всички 32 партии и коалиции, регистрирани за предстоящите избори в Кърджали", признава собственикът на пицарията. Това е причината да се спре на първите 4 политически сили, които според социологическите проучвания те имат реален шанс да влязат в следващия парламент.

В Кърджали пуснаха предизборни пици

"При пицата, носеща името на ГЕРБ, наблегнахме на синьото сирене. Има и колбас - чоризо и рукола", разказа Данаил Дялков. Пицата на БСП съдържа пресни червени чушки, луканка и магданоз. Рецептата на ДПС включва традиционен ориенталски колбас, който е много популярен в Турция и е произведен по оригинална рецепта от кърджалийски месопреработвател. Съдържа още пресни зелени чушки и яйце. Пицата "Има такъв народ" включва пушен свински врат, сирена и спанак. Според Даниел Дялков тези три основни продукта били много популярни в Плевен, откъдето родом е и лидера на партията Слави Трифонов.

"Първите, които се обадиха и поръчаха пици бяха политици", казва Даниел Дялков. Той не очаква да има негативни реакции от партийните централи, защото смята, че предизборните пици трябва да се възприемат и като закачка.