Вдигат заплатите на медсестрите в забавачници и училища в Бургас

https://www.24chasa.bg/region/article/9603943 www.24chasa.bg
Кметът и синдикатите договарят по-високи заплати в общинското здравеопазване.

По-високи заплати ще получават здравните общински служители в Бургас. Това бе договорено между кмета Димитър Николов и синдикатите днес. Увеличението на трудовите възнаграждения става с подписан анекс към КТД, който влиза със задна дата от 1 януари. Според допълнителното споразумение началната основна месечна заплата за медицинска сестра в детски градини и училища, не може да бъде по-ниска от 1050 лв., а началната за медсестра в детска ясла и яслена група в забавачниците ще тръгва от 1090 лв. Към основното възнаграждение на директорите на детска кухня и самостоятелни детски ясли, както и на останалия персонал, работещ в тези структури – педагог, счетоводител, детегледач, чистач, перач, готвач, помощник-готвач, работник-кухня и други се добавя допълнително възнаграждение в размер на 50 лв.

"Медицинските ни сестри помогнаха изключително много при предната вълна на пандемията и съм сигурен, че при необходимост отново са готови да се включат като доброволци там, където има най-голяма нужда от тях", заяви кметът Николов.

Общинските работници и служители в забавачниците, детска кухня, училищно и детско здравеопазване ще получат и допълнителна награда в размер на 200 лв. по повод на Деня на здравния работник – 7 април. Тя се предоставя еднократно за тази година.