Задържаха 28-годишен, стрелял по полицаи, имал и наркотици

https://www.24chasa.bg/region/article/9611930 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

28-годишен мъж е задържан за стрелба по полицаи с газ-сигнален
пистолет и притежание на наркотични вещества в Омуртаг. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Търговище.

Мъж е задържан в РУ-Омуртаг за това, че противозаконно пречи на орган на властта да изпълнява задълженията си, както и за държане на два вида наркотични вещества. На 12 март 2021 г. в гр. Омуртаг 28-годишен мъж от града противозаконно е пречил на орган на властта – служители на РУ-Омуртаг, да изпълнят задълженията си по служба – същите са отишли на адреса, на който мъжът живее, за да изпълнят задълженията си при неговото задържане във връзка с изпълнение на влязла в сила присъда с постановена по нея мярка „Задържане под стража“ за същия.

Пред дома си той е оказал съпротива и е произвел изстрели с газ-сигнален пистолет. Постановената му присъда е на Окръжен съд-Търговище и е за управление на МПС след употреба на наркотично вещество, за нанасяне на средна телесна повреда и за управление на МПС в срока на изтърпяване на наказанието „Лишаване от право да управлява МПС“. За извършените от него престъпление мъжът е осъден на 5 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.

При извършен последващ личен обиск на същия е установено, че той държи у себе си прозрачно найлоново пликче, съдържащо бяло прахообразно вещество с тегло 1,68 грама, което при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество хероин. При извършени на следващия ден – 13 март 2021 г., процесуално-следствени действия „Претърсване и изземване“ в обитавано от него жилище в гр. Омуртаг е намерена и иззета 1,62 грама суха зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана.

След изтичане на 24-часовото задържане 28-годишният мъж е приведен в следствен арест. По случаите е образувано досъдебно производство по чл. 270, ал. 1 и по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Работата по случаите се извършва под ръководството на прокурор от
Териториално отделение-Омуртаг към Районна прокуратура-Търговище.