Каназирева: Над 200 км пътища в Пловдив се ремонтират в най-тежката година

https://www.24chasa.bg/region/article/9612212 www.24chasa.bg
Дани Каназирева даде старт на втория етап от ремонта на Околовръстния път на Пловдив.

Умея да чувам хората, никого не съм върнала, категорична е тя

Предсрочно ще бъдат завършени новите 6 км от ремонта на Околовръстния път на Пловдив. Старт на строителството в отсечката от "Кукленско шосе" до кв. "Коматево" даде областният управител Дани Каназирева. "Това е важна артерия за целия регион и поднасям извинения за неудобството по време на ремонта. Разговарях с ръководството на АПИ и имам уверението, че ще бъде готова преди определения срок за средата на месец май", каза водачът на листата на ГЕРБ за Пловдив-област. По думите й трасето ще е завършено в началото на април. 

Всички връзки с Пловдив остават отворени. Трафикът между Пловдив и Марково няма да се затваря. Ще работят между 25 и 30 души. Габаритът се запазва.

"Ремонтът на Околовръстния път не означава спиране на намерението за неговото разширение. В момента тече проектирането му. Но заради лошото му състояние беше взето решение той да бъде ремонтиран с полагане на три слоя асфалт, отводняване, хоризонтална и вертикална маркировка", посочи Каназирева.

Според нея въпреки тежката пандемия, работата по инфраструктурата в Пловдивска област не е спирала. Тече процедура за изпълнител на Югоизточния обход на Пловдив. Локалните платна по пътя Пловдив-Асеновград ще бъдат готови в края на май и осветени. Половината от трасето Югово-Лъки, с обща дължина 32 км, вече е готово. Работи се по отсечката Белица-Загражден.

9-километровият участък Раковски-Брезово ще е готов до края на месеца, заяви Каназирева. Тя припомни, че стартира ремонт и по трасето Асеновград-Кърджали, предстои такъв между Садово и Първомай. Стартират укрепването на свлачищата по пътя Бойково-Ситово, който също ще се ремонтира.

"Приоритет като водач на листата ми е разширението на пътя от с. Труд до отбивката с Калояново, тъй като е изключително натоварено и с концентрация на пътно-транспортни произшествия. Започнатият преди 30 г., но недовършен надлез край Хисаря също ще се рестартира. Според специалисти конструкцията е годна и може да бъде завършена", поясни Каназирева. Сред предстоящите ремонти е трасето от Поповица до началото на Хасковска област.

"Над 200 км в Пловдивска област се ремонтират в последната година, повечето вече са готови като отсечката от Дуванлий до Черничево", посочи още тя.

По думите й няма човек и инициативен комитет, които да са я потърсили като областен управител за съдействие по даден проблем и да не им е обърнато внимание. "Умея да чувам хората", категорична е тя.