Върнаха Пижо и Пенда, откраднати от двора на училище в Търговище

https://www.24chasa.bg/region/article/9639231 www.24chasa.bg
Фигурите на мартениците Пижо и Пенда радвали всеки, който влизал в сградата на Второ СУ "Проф. Никола Маринов" в Търговище, преди да бъдат откраднати. СНИМКА: Ваньо Стоилов

Днес във Второ СУ "Проф. Никола Маринов" в Търговище бяха върнати откраднатите по-рано макетни фигури на Пижо и Пенда, които били изработени от поливинилхлорид и цветно фолио във вид на огромни мартеници с размери около 130/80 сантиметра.

Те били направена като дарение на училището от родител, чийто дете учело там, и поставени за украса на парадния вход на училищната сграда.

На 6 март по тъмно - във времето между 19 и 20 часа, фигурите били откраднати. Служители на Районното управление на МВР в града влезли по дирите на крадеца и открили, че кражбата е дело на 47-годишен мъж от Търговище. Той отнесъл Пижо и Пенда в дома си. Обяснил пред униформените, че с големите мартеници решил да зарадва собственото си дете.

По случая в РУ на МВР в Търговище се извършва проверка по чл. 194 от Наказателния кодекс, резултатите от нея ще бъдат докладвани в Районната прокуратура.