Бургас отменя международен турнир по борба, иска повече ваксини и ремдесивир

https://www.24chasa.bg/region/article/9639476 www.24chasa.bg
Димитър Николов

Кметът на Бургас Димитър Николов предложи на РЗИ да сe отмени турнира по борба "Петко Сираков - Иван Илиев", който бе планиран да се проведе в продължение на четири дни от утре до 28 март. Въпреки че противоепидемичните мерки разрешават международни форуми, градоначалникът сметнал, че струпването на много хора на едно място е рисковано за самите състезатели и близките им. Заявки за участие бяха дали 200 състезатели от 11 държави. Поради същата причина Николов поискал отлагане и на държавното първенство по карате киокушин за деца, планирано за 27 март.

По молба на болниците в Бургас Николов е поискал от здравното министерство да достави допълнителни количества ремдесивир и ваксини в Бургас. Областта е с най-много заразени в страната и болничните легла вече са напълно заети. Заради нарастващия натиск от пациенти за хоспитализиране в близките дни предстои разкриването на още.

Да извозват до дома им изписани от болница след лечение на КОВИД-19 се включи и общинската служба УКОРС с автомобилите си. От кметството в Бургас предложили помощта си и на други общини, които  изпитват затруднение с транспортирането на пациенти.до вкъщи.