Дани Каназирева: Когато местната власт и държавата работят в екип, проблемите се решават бързо

https://www.24chasa.bg/region/article/9649748 www.24chasa.bg
Дани Каназирева в Пловдивско СНИМКИ: ПП ГЕРБ

„С община Брезово работим в екип вече повече от година и успяхме да решим едни от най-сериозните проблеми, свързани с пътната инфраструктура и водоснабдяването на населените места“. Това заяви водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС от гражданската квота Дани Каназирева при посещението си в село Пъдарско, където заради наличието на естествен уран в питейната вода е изграден нов водопровод. Тя бе придружена от кандидата за народен представител Младен Шишков. Посрещнаха ги кметът на общината Христо Енков и Мария Вълева, кмет на село Пъдарско, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

„Новият водопровод в селото решава дългосрочно проблема с качеството на питейната вода. Новата мрежа е с дължина 1,6 км и захранва Пъдарско от помпената станция на близкото село Борец, което е на територията на община Раковски. Най-важното е, когато има проблем, да се намери бързо и ефективно решение. В случая се обединиха две общини, а Областна администрация придвижи бързо документацията. Проектирането, материалите и финансирането на водопровода са от страна на държавното дружество ВиК“, коментира Каназирева. Кметът на общината Христо Енков съобщи, че са направени всички необходими проби за качеството на водата и вече има становище от РЗИ за нейната годност. „Жителите на Пъдарско с години чакаха решение на проблема с питейната вода. С общи усилия и наистина благодарение на добрата комуникация с ВиК и Областна администрация, намерихме решението“, допълни той. От своя страна кметът на Пъдарско

Мария Вълева благодари за бързия начин, по който бе разрешен проблемът.

Дани Каназирева: Когато местната власт и държавата работят в екип, проблемите се решават бързо

„Хората вече могат да бъдат напълно спокойни, че водата е годна за пиене. Доказахте, че когато се стиковат нещата от всички страни, може да се извърши нещо полезно за обикновените хора. Не забравяйте и когато станете народни представители, че в малките населени места има много проблеми за разрешаване“, допълни Вълева. Кандидатът за депутат Младен Шишков, който беше част и от 44-то Народно събрание, заяви че в негово лице малките населени места ще имат пълна подкрепа и че ще продължи да работи за региона както и досега. Кметът Енков посочи, че с бързи темпове върви ремонтът на пътя между Раковски и Брезово, също чакан от жителите на общината. Участъкът е част от републиканския пътна мрежа и свързва Пловдив с курорта Павел баня, а община Брезово има потенциал и идеи за развитие на туризма. През 2020 година с отпуснатите средства от държавата е извършена рехабилитация на улична мрежа в гр. Брезово, с. Борец, с. Чоба и с. Пъдарско. Одобрени са и проектни предложения за ремонт на НЧ "Отец Паисий -1876 г.“, където вече се работи, на спортно игрище в двора на СУ „Хр. Смирненски“ и ПГ „Златю Бояджиев“. „Ще продължим да работим заедно с местната власт. Дала съм дума на хората и независимо къде и на каква позиция ще бъда, ще направя всичко възможно да бъдат решени. Предстои да се решат още важни проблеми свързани с ВиК инфраструктурата в общината. В село Зелениково има нужда от подмяна на двата главни водопровода, които са амортизирани, с чести аварии и високи загуби на вода. Сезонен недостиг на вода има от години и в село Свежен, което е туристически обект и архитектурен резерват. В близкото село Розовец също е нужен нов питеен източник, поради недостига на вода, каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в областта Дани Каназирева.

 Избори за Президент и Вицепрезидент и за Народни представители на 14.11.2021 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.