Издъхна интубираната родилка в Бургас - 36-годишната художничка Лора Янева

https://www.24chasa.bg/region/article/9655019 www.24chasa.bg
Лора Янева. Снимка:фейсбук

Почина родилката от Бургас, интубирана заради тежък ковид, за чието състояние съобщи преди дни здравният министър Костадин Ангелов. Това е 36-годишната художничка Лора Янева, чиято смърт потресе Бургас. 

"Момичето с широката усмивка, вдъхновяващ ентусиазъм и голямо сърце - слънчевата Лора Янева отлетя към слънцето. Прекрасната Lora Yaneva остави прекрасни каузи и картини след себе си. Тъгувам заедно с всички, които я обичаха. Светъл път, мило момиче! Ще ни липсваш много! Съболезнования и сили на семейството!", написа кметът на Бургас на страницата си във фейсбук.

Трагедията в семейството е огромна, а в социалните мрежи не спират да валят коментари за смъртта на художничката, отишла си едва на 36 г.

Бременната в шестия месец художничка е приета в УМБАЛ Бургас на 19 март, а на 23-ти състоянието й се влошава и тя е интубирана. Лекари предприемат спешно секцио и израждат бебето. То е под грижите на неонатолозите от УМБАЛ Бургас.

Това е втори случай на починала след усложнения от ковид родилка в Бургас. В средата на март почина 32-годишна жена от Карнобат, бременна в 8-я месец с близнаци. Ковид уби и съпруга й, а трите им деца останаха сираци. Двете момченца-близнаци все още са в бургаската болница.

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителната агенция "Медицински надзор" започва проверка по случая с починалата 36-годишна родилка в Бургас, съобщиха от Министерството на здравеопазването.