Вече 26 дни без следа от Божидар и сина му Ангел

https://www.24chasa.bg/region/article/9665107 www.24chasa.bg
Божидар, на 28 години, и 5-годишният му син Ангел от казанлъшкото село Копринка са в неизвестност от 5 март т.г.

Мъжът бил бесен на жената, с която живеел на семейни начала

Вече 26 дни 28-годишният Божидар и синът му Ангел, на 5 годинки, и двамата от казанлъшкото село Копринка, са в неизвестност. Те изчезнаха на 5 март, след като били видяни за последно в един от селските магазини към 19 часа, където бащата купил сладолед на сина си. След това заминали в неизвестна посока със сребрист лек автомобил "Мерцедес", който бащата си бил докарал след гурбет в Германия. Според запознати, мъжът имал в себе си достатъчно пари.

За този лек автомобил се твърди, че бил без всякакви регистрационни номера. Шофьорът Божидар пък нямал никаква шофьорска книжка, и по тези две причини предпочитал да кара колата си вечер и по черни пътища, далеч от любопитни човешки погледи.

От полицията са озадачени от факта, че толкова дълго не успяват да открият и косъм от бегълците. Най-напред се смяташе, че те не могат да стигнат далеч, но с всеки изминат ден се увеличават и вероятните хипотези за изчезването на двамата.

Най-напред в село Копринка твърдяха, че семейните отношения между Божидар и жената, с която от 6 години живеел на семейни начала, били гладки, но по-късно стана ясно, че двамата имали лични конфликти. Една от версиите е, че бащата се ядосал много на жена си, защото направила аборт без той да знае, взел общия им син и го отвел със себе си. Семейството има и момиченце, което е родено от майката и припознато по-късно от Божидар.

Полицията издирва бащата и сина от 6 март. По различно време в акцията са пускани дронове и кучета, включвани са и полицаи от съседни областни дирекции на МВР, но засега без резултат. Обсъжда се и възможността изчезналите да бъдат търсени с помощта на водолази на дъното на язовир "Копринка", но поне засега тази възможност е на изчакване, тъй като разследващите нямат следа, по която да поемат.

Те са убедени, че легално бащата и синът няма как да преминат през държавната ни граница.

Близки на двамата също са участвали в издирванията, но пак без резултат.

Въпросът, на който засега издирващите нямат отговор, е дали Божидар и синът му Ангел са жертва на отвличане, дали са катастофирали в труднодостъпна местност, където трудно ще бъдат намерени, или просто някъде двамата са се скрили така, че да не бъдат открити бързо и лесно.