Цар Киро издъхна в дома си в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/9670301 www.24chasa.bg
Кирил Рашков - Цар Киро

Ромският богаташ Кирил Рашков по прякор Цар Киро е починал тази нощ в дома си. Новината потвърди адвокатката на семейството Росица Драгинова.

"Рано сутринта ми се обадиха да ми кажат. Погребението е в неделя", каза Драгинова. Тя добави, че в момента подготвя молба за прекъсване изпълнението на наказанието на дъщерята на Цар Киро - Събка. Тя е осъдена на 5 г. затвор за притежание на 2054 г хероин за 184 921 лева, внесен от Турция.

Самият Кирил Рашков неведнъж е погазвал закона. През януари 2012 г. получи 3, 6 г. заради закани за убийство на Веселин Христев и Иванка Петрова. Те са роднини на Ангел Петров, прегазен в Катуница на 23 септември 2011 от хора на Цар Киро. Смъртта на 19-годишния младеж запали напрежение в селото и се стигна до втора жертва - Павел Толев, чието сърце не издържа.

През 2020-а Цар Киро получи 8 месеца лишаване от свобода за държане на живак и антики.

Близки до него припомнят, че преди време е пробвал да се занимава и с политика, създавайки партията "Свободна България".

Според запознати огромните си богатства Рашков е натрупал от нелегално производство на алкохол. В последните години здравословното му състояние не е било добро. Прекарал е два инфаркта, имал е болно сърце и проблеми с бъбреците.