Третокласници от Елена с награди от национален конкурс за мартеници

https://www.24chasa.bg/region/article/9670547 www.24chasa.bg
Сияна Бончева с наградата

 Сияна Бончева и Стоян Петков, третокласници от СУ „Иван Момчилов“, бяха приятно изненадани от организаторите на Националния конкурс за мартеници „Пижо и Пенда“ в гр. Перник. Талантливите деца от класа на Светлана Василева получиха за чудесното си представяне своите награди - медали, грамоти и подаръци. Учениците спечелиха две втори места във възрастовата група от 7 до 14 години, информират от общината.

Сияна, която миналата година е с първо място в конкурса, отново подреди пано с висока художествена стойност. Стоян пък се представи с изработена от него оригинална мартеница.

В XIII-то издание на конкурса участваха ученици и колективи от цялата страна с над 570 произведения. Надпреварата се организира от Сдружение „Дай, бабо, огънче“ гр. Перник и НЧ „П.К.Яворов“ 1926 с. Мещица с финансовата подкрепа на община Перник. Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта – 2021 и от годишния план на Консултативния съвет за младежка политика. Заради пандемията и невъзможността участниците да присъстват лично, организаторите уредиха изложби в Перник, Брезник и с. Мещица, а талантливите деца получиха по-късно наградите.

Стоян Петков с отличието
Стоян Петков с отличието