Членове на СИК във Врачанско не отишли на работа, търсят им заместници

https://www.24chasa.bg/region/article/9675847 www.24chasa.bg
Кметът на Враца Калин Каменов бе сред първите, пуснали бюлетината си за парламентарните избори. Снимка:vratzadnes.com.

Изборите във Врачанско започнаха в 7 часа, като навсякъде в областта са били отворени секционните избирателни комисии, съобщи говорителят на РИК Красимир Колев. Кметът на Враца Калин Каменов бе сред първите, пуснали своята бюлетина.

„Има десетки оправдания човек да не гласува. Намерете поне една причина да го направите!", каза кметът след като даде своя глас на днешния изборен ден.

В първите минути на вота не липсват и изненади, тъй като на няколко места членове на СИК не са отишли на работа. От РИК във Враца увериха, че е в ход замяна на липсващите с техни заместници.

Спокойно започна изборният ден в община Козлодуй, където 16 631 души са имащите право на глас за изборите за Народно събрание. Всички 28 секционни комисии са отворили в 7 ч. при строго спазване на противоепидемичните мерки.

За всички членове на комисиите в общината са осигурени предпазни и защитни средства, като маски, ръкавици и четири вида дезинфектанти. Има и указателни табели за да се избегне струпването на хора.

Няколко представители от различни партии в СИК в общината не са се явили, но това няма да възпрепятства изборния ден. Изборните помещения се проверяват през няколко часа. Има създадена предварителна организация и график за дезинфекция на повърхностите през определено време, осигурени са препарати и хигиенни материали.