Цвета Караянчева: Гласувах за стабилност и прозрачност в управлението (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9676441 www.24chasa.bg
Цвета Караянчева гласува в Кърджали СНИМКА: Ненко Станев

"Гласувах за стабилност и прозрачност в управлението на страната. Гласувах за това да продължим да надграждаме всичко онова, което сме постигнали. Гласувах за по-високи доходи и най-вече за политика, свързана с образованието и здравеопазването, заяви след като упражни правото си на вот в Кърджали председателят на 44 Народно събрание Цвета Караянчева. Тя гласува с хартиена бюлетина, въпреки че в секцията имаше машина. Караянчева обясни, че е била един от вносителите на предложението да има и хартиени бюлетини.

"Виждаме, че в 10 секции от сутринта машините не са сработили. Какво се случва в този момент? Ако тези хора нямаха хартиени бюлетини, те нямаше да могат да упражнят правото си на вот. От тази гледна точка съществуват и хартиени бюлетини, и машини", каза още Караянчева. Тя заяви, че в областта има напрежение в изборния ден и посочи като пример село Габрово, за което е подаден сигнал на тел. 112.

"Един от нашите кандидати за депутати е бил заплашван от кмета на селото, че ще бъде въдворена в лудница вечерта. Така се правят избори в Кърджалийско - със заплахи. Но ние не се притесняваме и подаваме сигнали до всички компетентни органи, които могат да решат проблема и да гарантират, че българските граждани в регион Кърджали ще гласуват спокойно и няма да бъдат притискани", посочи Караянчева.