Технически проблем попречи на кмета Живко Тодоров да гласува машинно

https://www.24chasa.bg/region/article/9677174 www.24chasa.bg
Технически проблем попречи днес на кмета на Стара Загора Живко Тодоров да гласува машинно и се наложи да го направи по традиционния начин - чрез хартиена бюлетина. СНИМКА: Ваньо Стоилов

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров пожела да гласува машинно, но заради технически проблем около обяд в неговата 68-а секция не успя и се наложи да го направи по традиционния начин - с хартиена бюлетина. Това даде повод на градоначалника да коментира, че за да се мине изцяло на машинно гласуване, трябва да има много добра техническа обезпеченост или поне алтернативни машини.

След като пусна бюлетината си, той каза, че е гласувал за нормализиране на обстановката и че се надява занапред страната да има стабилен парламент с повече спокойствие в него. Парламент, който да работи с повече експертиза, и то за хората, а не за тясно партийни интереси. "Смятам, че предният парламент беше прекалено конфронтационен и основан на политическите решения, а не толкова на експертизата. През последните години имаше доста напрежение в обществото", допълни той.

Живко Тодоров каза още, че се радва на високата избирателна активност - 20 процента до 12 часа в областта. "Нека хората да гласуват, защото управляващите в крайна сметка са отражение на това, което хората дадат като вот. Каквото си изберем сега, това ще гледаме после през следващите 4 години", припомни Тодоров.