Леко се вдигна активността във Врачанска област, няма сериозни нарушения

https://www.24chasa.bg/region/article/9677448 www.24chasa.bg
Говорителят на РИК във Враца Красимир Колев.

В ранният следобед избирателната активност във Врачанско достигна 23, 64 на сто. Това означава, че своя глас са дали 36 928 човека от правоимащите 156 235 човека. Най-висока е активността в община Хайредин- 30,03 %, в Криводол- 28, 76 % и в Борован- 27, 18 %.

От началото на изборния ден са получени близо 10 жалби, основно от политически субекти, които не са парламентарно представени. За пореден път обаче сигналите не са с конкретно посочени факти и лица. Сред сигналите има и такива за агитация на лични фейсбук страници, но това не е нарушение, заяви говорителят на РИК във Враца Красимир Колев.

Няма сериозни сигнали за нарушение на изборния ден във Врачанско според РИК. От началото на деня има десетина сигнала, но те не са за сериозни нарушения. По част в РИК работят, на други вече са отговорили.

Разследва се и жалба, че кмет на община агитира в изборния ден в полза на определена политическа сила. Има и сигнал, че повече от час машината в 3-а СИК в ОУ „Васил Левски“ във Враца не работи, а от комисията не са успели да я пуснат отново.