Полицай с COVID-19 скочи от 5-ия етаж на бургаската болница

https://www.24chasa.bg/region/article/9687760 www.24chasa.bg
УМБАЛ Бургас

45-годишен пациент от COVID отделението на 5-ия етаж на УМБАЛ-Бургас е скочил от прозореца на болничната си стая в нощта срещу сряда.

Мъжът, който е от Айтос и работел като полицай в ОД на МВР в Бургас, е издъхнал на място, съобщиха източници на "24 часа". Тялото  е открито няколко часа по-късно пред сградата на терапевтичния корпус.

По данни на "24 часа" инцидентът е станал малко след полунощ. За липсата на пациента станало ясно, след като съседът му по легло в стаята алармирал дежурната сестра.

Медицинският персонал започнал да търси пациента из отделението - проверени били тоалетните, всички стаи и помощни помещения, но от 45-годишния мъж нямало и следа. Малко по-късно станало ясно, че той е скочил през прозореца.

Полицаят е бил приет с положителен PCR тест два дни преди фаталния скок. Медици обясниха пред наш репортер, че състоянието му не било тежко. Нямало и индикации за проблеми с психичното му състояние.

По случая е образувано досъдебно призводство в ОД на МВР. От УМБАЛ-Бургас, отказаха официална информация, като заявиха, че съдействат на полицията и прокуратурата.