Малолетни се гаврят брутално с 14-годишно момче край Бургас

https://www.24chasa.bg/novini/article/9687783 www.24chasa.bg
СНИМКА: МВР

Извършителите са задържани в Дом за малолетни

Следствието в Бургас разследва гнусна гавра с 14-годишно момче, извършена от други две малолетни момчета, а районната прокуратура наблюдава досъдебното производство. То е за осъществени блудствени действия в гориста местност край Банево, уточниха от Апелативната прокуратура.

.Досъдебното производство е образувано на 5 април, след като е  постъпила информация от служители на ОД МВР  Бургас, разследвали друго престъпление. В спешен порядък разследването по досъдебното производство е възложено на екип от следователи.

Разпитани са свидетели, както и пострадалото дете, извършен е оглед, назначени са експертизи. Двете непълнолетни лица, вероятни извършители на престъплението, са настанени в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица към ОД на МВР Бургас за срок от 30 дни. Досъдебното производство е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура. 

Престои анализ на събраните доказателства и привличане към наказателна отговорност на извършителите, както и преценка за вземане на адекватни мерки за неотклонение спрямо тях, уточниха от Апелативната прокуратура.

Според неофициална информация на 5 април пострадалото дете е било извикано уж на пикник в гората. Там двама младежи от компанията  се гаврили брутално с него, като използвали стъклена бутилка. Ужасяващата сцена била записана с телефон, а видеото се разпространявало сред съученици и познати на компанията.