След две нападения над възрастни жени крадци задигнаха 12 500 лева

https://www.24chasa.bg/region/article/9689876 www.24chasa.bg

Четирима роми нападнаха и пребиха възрастна жена във врачанското село Тишевица, за да я оберат. Вчера в районното управление в областния град постъпил сигнал от кмета на селото Минко Георгиев. Той заявил, че през нощта неизвестни влезли в къщата на 66-годишна през незаключена врата. Те я нападнали и след употреба на сила откраднали сумата от 11 980 лв.

Служителите на реда незабавно започнали работа по случая и скоро извършителите били задържани. И трима са от същото село и един от село Моравица.

Трима от задържаните са с криминални прояви за кражби, а двама от тях са непълнолетни, уточниха от МВР. Извършено е претърсване в два частни имота в селото, обитавани от задържаните лица, където са били открити част от откраднатите пари.

Подобен случай има и във Враца, съобщиха от полицията. Вчера 72-годишна жена се оплакала в районното управление в града. Бабата заявила, че неизвестен влязъл в къщата й взел 500 лв. и мобилния й телефон.

Тя се опитала да го спре, но непознатият я бутнал на земята и избягал. След бързи издирвателни мероприятия, служителите на реда са намерили и задържали извършителя. Оказало се, че той е 19-годишен жител на село Борован. 

И по двата случая полицията продължава да работи. Образувавани са и досъдебни производства.