Трупът в Бургас на 42-годишен арменец - получил инфаркт, докато гонел хулигани

https://www.24chasa.bg/region/article/9690034 www.24chasa.bg
Снимка: Община Бургас

Бил провокиран от 28-годишен мъж, който ритал котките край павилион за дюнери

Нелепа смърт е застигнала 42-годишен арменски гражданин, чийто труп бе открит рано тази сутрин в градинката до сградата на Община Бургас. Оказа се, че мъжът е починал от масиран инфаркт след скандал с 28-годишен бургазлия.

Около 8.40 ч. е получен сигнал за спречкване в района на търговски обект за продажба на пици и дюнери на ул. “Апостол Карамитев”, до община Бургас, възникнало между 42 -годишния продавач - арменски гражданин, постоянно пребиваващ в Бургас и 28 -годишен бургазлия. Повод за скандала станали опитите на по-младия мъж да изгони и удари няколко улични котки, които се навъртали край закусвалнята.

 Арменецът излязъл от павилиона, за да попречи на бургазлията, а той, заедно с двама свои приятели, побягнали в посока Часовника.

Внезапно гонещият ги арменец се свлякъл на земята и издъхнал. След аутопсия станало ясно, че не се касае за убийство, както и че смъртта е настъпила вследствие на  масивен инфаркт.

Разпитани са свидетели на инцидента, иззети са видеозаписи от камери, разположени в близост до местопроизшествието. По случая е образувано  досъдебно производство, каза говорителят на .ОД МВР Бургас Цветелина Рандева.