20-годишен от Бургас отглежда канабис в палатка в дома си

https://www.24chasa.bg/region/article/9692876 www.24chasa.bg
Кадър от разбитата наркоферма в Ясна поляна. Снимка:МВР

Нова наркооранжерия за отглеждане на конопени растения бе неутрализирана от полицията в Бургас. Наркофермата е открита в  апартамент на ул. „Хаджи Димитър”, обитаван от 20- годишен бургазлия.

В специално приспособена палатка във всекидневната на жилището са намерени  четири саксии със зелени конопени растения с множество глави и съцветия по тях / канабис/, четири лампи, вентилатори, множество торове с различен химичен състав, две електронни везни, пакети и пликчета с марихуана, още 200 г.марихуана пликче с пет таблетки екстази. Открита е и сумата от 2300 лв. в множество на брой банкноти с номинал от 10 лв. и 20 лв.

Задържани са обитателят на апартамента, както и други трима бургазлии -  две момичета  на 18 г. и 20 г. и 21- годишен мъж. 

От полицията припомнят, че ден по-рано в къща в село  Ясна поляна, собственост на 53- годишен криминално проявен мъж, служители на Районно управление Приморско неутрализираха специално оборудвано помещение за отглеждане на марихуана. Намерени и иззети бяха 270 саксии с част от стеблата на конопени растения , около 20 кг. суха зелена тревна маса / марихуана/, мелачка, съдържаща суха зелена тревна маса, 17 кварцови лампи с адаптори, вентилатори, течни торови препарати, електронна везна и пет сушилника.

53 годишният мъж бе привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок до 72 часа с оглед внасяне на искане до Районен съд – Бургас за вземане на постоянна мярка за неотклонение.