26-годишна хваната да шофира дрогирана два пъти за часове

https://www.24chasa.bg/region/article/9698071 www.24chasa.bg
Началникът на "Охранителна полиция" и КАТ в Бургас комисар Неделчо Рачев Кадър: Би Ти Ви

При акция в Бургас: Над 1000 нарушения на скоростта, петима с наркотици зад волана

26-годишна жена от Бургас е била хваната да шофира след употреба на наркотици два пъти само за няколко часа, съобщиха от полицията.

На 8 април около 16,50 ч. бургазлийката, шофирала лек автомобил „Ауди А 4”, е спряна пред хотел в Слънчев бряг,. Автомобилът е бил засечен от полицейски патрул по пътя от Свети Влас към Несебър, Униформените забелязали, че жената зад волана е със забавени реакции и силно притеснена. Те я последвали и спрели за проверка.  

Наркотест дал положителен резултат за употреба на канабис и метамфетамин. Жената отказала да даде кръв за химичен анализ. Табелите на управлявания от нея автомобил са били свалени, а след полицейско задържане бургазлийката е освободена.

Няколко часа по-късно - около 22 ч, в района на кръговото кръстовище на вход-изход за кв. "Сарафово", служители от Пето РПУ в Бургас спрели автомобила на 26-годишната бургазлийка, движещ се без регистрационни табели. Водачката отново е тествана за употреба на наркотици, който също бил положителен. Бургазлийката се съгласила и дала кръв за химичен анализ. Задържана е за 24 часа, а срещу нея са образувани две бързи производства.

Още четирима шофьори са задържани след употреба на наркотици, те са на възраст от 20 г. до 32 г., каза началникът на  Охранителна полиция и КАТ комисар Неделчо Рачев.

В три случая водачи на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2000 лв. и отнемане на шофьорските книжки за 2 г.

По време на едноседмичната полицейска проверка са установени 1037 нарушения на скоростта. В 9 случая превишената скорост е над 50 км/ч - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са двама.

С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 12 велосипедисти, 12 пешеходци и 11 шофьори, преминали на червен светофар.