В област Силистра очакват 6731 ученика в клас

https://www.24chasa.bg/region/article/9698442 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторът

Всички деца от І до ІV клас от всички училища в област Силистра ще се обучават присъствено от 12 април, независимо от броя на паралелките. Това са 3182 ученици в област Силистра.

Тръгват присъствено на училище и ученици от V до ХІІ клас, където паралелките са единствени във випуска.

Това означава, че малките училища ще бъдат изцяло на присъствени занятия. Сред тях са много основни училища във всички общини, средните училища в с. Окорш и с. Паисиево, малки професионални гимназии, спортното училище в Силистра, заяви шефката на просветния инспекторат д-р Габриела Миткова.

В 5 училища някои випуски са с по една паралелка и не участват в ротацията, а в класове с по две паралелки – спазват графика за редуване. Съгласно графика за ротация, на училище тръгват и учениците от VІІ, VІІІ и Х клас, независимо от броя на паралелките.

Така на 12 април в област Силистра очакваме в училищата около 6731 ученици от І до ХІІ клас. Те представляват 72% от учениците в областта, уточни Миткова.

По данни от платформата, поддържана от МОН, на 9 април с положителни тестове за COVID-19 са двама ученици, двама от непедагогическия персонал и 4-ма педагогически специалисти. Карантинирани като контактни са 5-има ученици, 3-ма от непедагогическия персонал и 2-ма педагогически специалисти. Това е много по-ниско ниво от момента на прекъсване на учебните занятия.

Отново се изготвят списъци на служители в образователните институции, които на този етап вече желаят ваксиниране срещу COVID-19.