Прокуратурата в Добрич проверява случая с бит кмет на село Белгун

https://www.24chasa.bg/region/article/9700536 www.24chasa.bg
Кметът на село Белгун Благомир Станев.

Случката с пребития кмет на село Белгун Благомир Станев в офиса на ГЕРБ в Каварна в нощта след изборите на 4 април в присъствието на председателя на ГЕРБ-Каварна, и председател на Общинския съвет в крайморския град Йордан Стоянов получава своето естествено продължение, след като всяка от страните защитава своята позиция.

Според Станев, той е бил повикан в офиса на ГЕРБ в Каварна след 03 ч. на 5 април за почерпка за изборната победа. В селото избирателите за ГЕРБ са над 500, а ГЕРБ е първа политическа сила в община Каварна. Нападението срещу него е започнало с аргумента, че е допуснал 11 гласа за ДПС. От другата страна – Йордан Стоянов, твърди, че Станев не е бил в офиса на ГЕРБ.

„Подготвяме декларация на общински съветници, че случилото се е недоступим акт. Сезирани са органите, но, че има пребит кмет е факт. Няма значение от коя политическа сила са съветниците, реагираме като граждани, не можем да останем без позиция”, каза общинският съветник от Каварна Нина Ставрева. Преди обяд в понеделник е имало среща на общински съветници за обсъждане на декларацията, която ще бъде внесена в Общинския съвет. Обмисля се дали и да не иска оставката на председателя на Общинския съвет Йордан Стоянов, добави тя.

„В момента по случая се извършва предварителна проверка. Не мога да се ангажирам със срок за приключването й, надявам се да бъде по-скоро. Снимат се обяснения от хора, които са присъствали или имат отношение”, каза окръжният прокурор Радослав Бухчев.