Борисов отклонил желанието на пловдивския кмет да го посрещне

https://www.24chasa.bg/region/article/9700738 www.24chasa.bg
Здравко Димитров огледа новата детска градина "Перуника". Там отговори защо вчера не е бил с премиера, който посети Пловдив.

Здравко Димитров отхвърли упреците, че заради недоброто управление на града ГЕРБ има по-малко депутати

Премиерът Бойко Борисов отклонил желанието на кмета Здравко Димитров да го посрещне в неделя в Пловдив. Министър-председателят беше придружаван единствено от новоизбраната депутатка Дани Каназирева. Двамата нагледаха как върви строителството на стадион "Христо Ботев".

Отсъствието на градоначалника и на местния лидер на ГЕРБ Иван Тотев хвърли в размисъл членове на партията. "Бях извън Пловдив. Чухме се 3-4 пъти с премиера. Попитах го:"Да сляза ли?", той ми каза: "Не, почивай си!", обясни Зико. По думите му Борисов се интересувал от ремонта на околовръстния път.

Димитров отхвърли упреците, че заради недоброто управление на Пловдив ГЕРБ е взел само три депутатски мандата вместо пет. "Няма смисъл да отговарям на такива критики, а и не зная откъде идват", обясни Димитров. Той твърди, че екипът му работел и спазвал ангажиментите към избирателите.

"Победители сме. Не личи ли?", отговори Димитров на въпроса как се чувства след изборите. Той инспектира новата детска градина "Перуника", съпроводен от заместника си Пламен Райчев и от районните кметове Георги Стаменов и Костадин Язов.

"Искаше ни се ГЕРБ да спечели в Пловдив 5 депутатски мандата, но гледаме напред. За пореден път печелим избори. Може би хората, въпреки всичко, което се прави, искат промяна", коментира той. 

Димитров избегна конкретен отговор на въпроса защо ГЕРБ загуби в Пловдив 25 000 гласа. "Има други големи губещи. Предстои да видим ще има ли ново правителство или не", допълни кметът.

Попитан ще има ли нови избори, той отново отговори уклончиво. "Или ще има, или няма да има. Ако надделее здравият разум, не би трябвало да има, защото ще влезем в спирала от избори", каза Димитров.

Според него е важно да вървят европроектите. "Не е далеч времето, когато при правителството на Орешарски бяха спрени всички еврофондове и представителите на кабинета му никъде не ги канеха навън", припомни Зико. Попитан вижда ли опасност евентуално новият кабинет да спре финансирането на важни проекти за Пловдив, Димитров отговори, че проблемите нямат цвят. "Не би трябвало който и да е на власт, да върви против хората. Проблемите нямат цвят. Тези деца, които ще дойдат в "Перуника" да не би да ги питаме бабите и дядовците им от коя партия са", каза градоначалникът.

Борисов отклонил желанието на пловдивския кмет да го посрещне