Стартира строежът на новата сграда на Карин дом във Варна (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/9701553 www.24chasa.bg

На специално церемония днес бе направена първата копка на новата сграда на Карин дом. Парцелът е с площ 2450 м2, разположен в разширената централна част на Варна – между улиците “Дойран” и “Кирил Шиваров” (Зад Проектантска, в двора на средношколските общежития).

В събитието се включиха кметът на Община Варна Иван Портних, Коста Базитов, заместник –кмет, инж. директорът на дома Мая Донева, целият екип на Карин дом, родители, дарители и приятели.

Положеният основен камък беше специално подбран и донесен от екипа на Карин дом от градината на функциониращата в момента сграда. Така беше дадено и символично начало на новия център, който цели да продължи мисията да предостави комплексни услуги за деца със специални нужди и техните семейства, които да подпомагат тяхното успешно приобщаване, но вече в удобни и напълно адаптирани за това условия. 

Стартира строежът на новата сграда на Карин дом във Варна (Снимки)

Първата копка идва в навечерието на 25-тия юбилей на Карин дом, който стартира своята терапевтична дейност през далечната 1996г.

Стартира строежът на новата сграда на Карин дом във Варна (Снимки)

Цялата дейност на Карин дом в момента е събрана под покрива на някогашната вила на семейство Станчови, построена през 1908г., която не отговаря функционално на нуждите на организацията да развива своите терапевтични програми и обучения.

Именно това е причината през 2019г. Общинският съвет да вземе решение да дари на Карин дом терен с цел изграждане на нова сграда, чието финансиране осигурява частна фондация.