Хамалинът, който скри в спалнята 2 кг. кокаин от пратка за милиони, в затвора за 34 месеца

https://www.24chasa.bg/region/article/9703011 www.24chasa.bg
Задържаният Ахмед Али призна в съда, че е откраднал кокаина от пратката с банани докато работел в скалада, където се съхранявали..Снимка:Елена Фотева

Хамалинът от Бургас Ахмед Али, който задигна 2 кг. кокаин от пратка за милиони, открита в склад с банани, отива в затвора за 34 месеца. Наказанието  е след одобрено от Бургаския окръжен съд споразумение между прокуратурата и подсъдимия.

По искане на страните съдът разгледа делото по реда на диференцираната процедура  със сключване на споразумение. Съдът наложи на подсъдимия наказание лишаване от свобода за срок от 2 години и 10 месеца, както и 10 000 лв.глоба

Подсъдимият Ахмед Али се призна за виновен в това, че на 17 февруари м.г. скрил два пакета кокани в спалнята на жилището си в бургаския квартал "Победа". Той сложил дрогата в сак и го пъхнал под леглото. Мъжът задигнал пакетите от склад за цитруси, в който раотел като хамалин. Ахмед бил сред първите, открили пакетите с кокаин в кашони с банани. 

По данни на разследването откраднатия от работника кокаин с общо тегло малко над 2 кг. е на стойност 381 537,20 лв. и представлява високо рисково наркотично вещество е в особено големи размери.

Бургаският окръжен съд потвърди наложената мярка за неотклонение „гаранция“ спрямо Ахмед Али и забраната да напуска пределите на Република България.

Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване или протестиране и действа като влязла в сила присъда.