Шефът на Трафик СОТ след ареста: Не вземам наркотици, пия хапчета за кръвно

https://www.24chasa.bg/region/article/9704073 www.24chasa.bg
Александър Апостолов

Не употребявам нито кокаин, нито амфетамини, трева или каквито и да било опиати. Единствено вземам хапчета за кръвно, предписани ми от лекар. Това заяви собственикът на охранителната фирма Трафик СОТ и на медията trafficnews.bg Александър Апостолов.

Преди извънредния брифинг, който той свика, от районната прокуратура съобщиха, че срещу него е образувано бързо производство за шофиране под въздействие на кокаин. При претърсване в дома му е открито бяло прахообразно вещество и 10 таблетки ксанакс.

Вчера Апостолов е бил спрян на бул. "6 септември" по време на акция "Пешеходец". Самият охранителен бос призна, че е проверен, след като направил нарушение - от лента за направо завил надясно.

По думите му униформените го тествали на място за алкохол с драг чек за дрога.

"В теста нямаше чертичка да показва кокаин, амфетамин, марихуана или друго. Това, което бе маркирано, беше единствено опиати", каза Апостолов.

Той веднага поискал кръвна проба, за да излезела наяве истината. Според него всичко, което се случвало, било заради разследвания на медията му, в чиито публикации се твърди, че полицаи са замесени в схеми за дрога и проституция. Апостолов твърди, че имал документи за това. Щял да ги предостави на Главна прокуратура и на отдел "Вътрешна сигурност" на МВР.

Охранителният бос смята, че откритите в жилището му таблетки ксанакс и бял прах, били подхвърлени от униформените, извършващи претърсването.

Апостолов е категоричен, че не нито хапчетата, нито бялото вещество са негови. Бил готов със съпругата си да се подложат на полиграф.