Шефът на полицията в Пловдив: Никакъв компромис за пияни и дрогирани шофьори!

https://www.24chasa.bg/region/article/9704163 www.24chasa.bg

Йордан Рогачев отговори индиректно на обвиненията на арестувания шеф на Трафик СОТ

Няма и не може да има компромис за извършилите престъпления, свързани с разпространение или притежание на забранени вещества, за пияните и дрогираните водачи, които рискуват своя живот и този на останалите. И това отношение ще е към всеки, престъпил правилата, независимо от социално-икономичесския му или някакъв друг статус.

Това заявява директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев в отговор на Александър Апостолов, шеф на Трафик Сот и собственик на пловдивска медия, който вчера беше арестуван. Според полицията и прокуратурата Апостолов е шофирал в Пловдив под въздействие на кокаин. При обиска в дома му са открити 10 таблетки ксанакс и бяло прахообразно вещество.

Апостолов по-рано днес обвини полицията, че атаката срещу него била организирана заради разследвания на медията му, в чиито публикации се твърди, че полицаи са замесени в схеми с дрога и проституция.

"Още при встъпването ми в длъжност като директор на МВР в Пловдив, заявих кои са основните ни приоритети. Едни от най-важните са именно противодействие на разпространението и притежаването на наркотици, както и стриктният контрол над участниците в движението по пътищата. Защото и при употребата на дрога, и при безконтролното шофиране има голяма вероятност хора да загубят живота си", коментира Рогачев.

Той декларира, че твърдо застава до служителите от структурите на ръководената от него областна дирекция, които стриктно, съвестно и безукорно изпълняват своите ежедневни служебни задължения в името на обществения интерес. "Не само заставам, но ги и насърчавам да го правят, тъй като това е същността на работата ни като служители на МВР. Животът, здравето, сигурността и спокойствието на хората от Пловдив и областта са по-важни от всичко останало", категоричен е Рогачев.