Окръжен съд – Монтана отваря виртуални врати в Деня на Конституцията и юриста

https://www.24chasa.bg/region/article/9709069 www.24chasa.bg
СНИМКА: Пиксабей

По случай 16 април – Ден на Българската конституцията и професионален празник на юристите в България, Окръжен съд – Монтана по традиция обявява „Ден на отворените врати“ и кани граждани и ученици да посетят Съдебната палата и да се запознаят на място със структурата, задачите и работата на съда.

Заради въведените противоепидемични мерки и ограничения за предотвратяване разпространението на вируса COVID-19 обаче миналата и тази година масовите посещения на Съдебната палата са невъзможни. Затова Окръжен съд – Монтана е подготвил електронна презентация на дейността си, която е достъпна за всички на Интернет страницата на съда./ ОКРЪЖЕН СЪД - МОНТАНА (justice.bg) /

Всички желаещи ще могат чрез компютърните технологии да посетят структурните звена на съда, да се запознаят с неговата историята, да проследят пътя на документите от подаването им в регистратурата през образуването на дела и разглеждането им до обявяването на крайния съдебен акт. В помощ на гражданите в презентацията са включени и телефоните, и електронните адреси на съдебните служби.

Презентацията ще остане на страницата на Окръжен съд постоянно като информацията в нея при необходимост ще бъде обновявана и допълвана. Надяваме се, че виртуалните посещения на съда ще бъдат полезни за гражданите, за да научат повече за същността и функциите на Окръжен съд, чрез тях съдът прави и поредната стъпка към повече достъпност и прозрачност в дейността си и към увеличаване на доверието между съдебните органи и обществото.