Избраха двойка, която ще получи помощ в кампания за инвитро във В.Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/9710897 www.24chasa.bg
Комисия разгледа документите на кандидатите за помощ от инициативата
Комисия разгледа документите на кандидатите за помощ от инициативата СНИМКА: Община Велико Търново

Успешно приключи третото издание на благотворителната инициатива „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“, организирана от „Ротаракт клуб“ – В. Търново, съвместно с Фондация „Искам бебе“ и Общината. Кампанията се проведе на 7 и 8 март, а целта бе набиране на средства в подкрепа на двойките, нуждаещи се от асистирана репродукция, за да имат бебе, припомнят от местната управа.

Мирела Димитрова и Емил Чимов са семейството, което ще бъде подпомогнато, стана ясно след разглеждане на документите. Събраните 1620 лева ще послужат за медицински изследвания и дейности, предхождащи инвитро процедурите.

Двойката бе определена по време на заседание, в което участваха заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова, президентът на „Ротаракт“ Григор Григоров, съпрезидентът на организацията Станислава Пенчева, председателят на Фондация „Искам бебе“ във В. Търново Вероника Михайлова и нотариус Дешка Рачевец.
Кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ се провежда от 2019-а година, а от тази пролет вече е и национална.

Навръх Благовещение тази година се роди и бебе, чиито родители са подкрепени чрез инициативата. Кампанията допълва програмата за асистирана репродукция, която Община Велико Търново реализира вече десетилетие.