Десетки молят Богородица - Златна ябълка край Асеновград за рожба (снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/9716312 www.24chasa.bg
Жени вземат ябълки от иконата на Богородица - Златна ябълка. Снимки: 24 часа

- Мнозина са онези, потърсили помощ и вече са я получили, убеден е митрополит Николай

- Владиката за първи път след претърпяна операция възглави служба

Десетки бездетни семейства отправиха горещи молитви към света Богородица - Златна ябълка, в храма на село Горни Воден край Асеновград. Лично пловдивският митрополит възглави службата. Владиката се появи за първи път след прекараната операция по смяна на тазобедрената му става.
Ликът на Божията майка бе отрупан с ябълки, които след молитви се раздадоха за зачеване. Макар и в пандемията, много богомолци се стекоха на празника.
Майки, получили рожби след молитви, също дойдоха да се поклонят на Божията майка. "Дълги години нямахме деца. Но света Богородица - Златна ябълка, чу молбата ми и вече имам 2-класник", каза жена от Пловдив. Друга пък се похвали, че благодарение на чудотворната икона в Горни воден вече има 12-годишно дете.
Не бяха малко и онези, които молеха Божията майки да ги ощастливи.

"Женени сме от 6 г. и нямаме деца. Всеки ден се молим. Разбрахме, че Света Богородица - Златна ябълка, е зарадвала много хора. Дано и на нас помогне", Петър и Магдалена Милкови от Пазарджик. Имаше и доста, дошли да се помолят за здраве, и такива, които вече са станали родители след посещение в Горни Воден.
Митрополит Николай ги успокои, че Божията майка ще чуе молбите им и ще ги зарадва. Той припомни, че тя е изпълнила желанията на много семейства. "Дошли са, потърсили са помощ от света Богородица и са намерили просината благодат", каза владиката.

За силата на иконата се говорят чудеса, за които "24 часа" неведнъж е разказвал. Според Нели Славова синът на нейна приятелка - доцент от Пловдив, се оженил за втори път. 10 г. с жена му нямали деца. Свекървата, която била научен работник, дошла в Горни Воден и взела ябълка от иконата. Разрязала я на две и я дала на снахата и сина. "На другия месец булката забременя и сега си имат Ани. А преди това ходили по какви ли не лекари. Лекът намериха в Горни Воден", сочи Славова към иконата и се кръсти.
В края на службата на бездетните жени раздадоха осветени коланчета, които да си вържат на кръста и да ги носят, за да заченат. Свещеници пък разрязаха ябълките до иконата и ги раздадоха на богомолците.

Историята на чудотворната икона можете да прочетете тук