61 лица в Добричка област – с работни места по регионалната програма за заетост

https://www.24chasa.bg/region/article/9718265 www.24chasa.bg
Зам.-областният управител Живко Желязков

За проекта на регионалната програма за заетост на област Добрич за 2021 г. предвидените средства от държавния бюджет са 253 527 лв., с които се осигурява заетост за 53 лица на 8-часов работен ден. Той беше приет на заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.

„На проведеното на 8 април т.г., заседание областната администрация-Добрич, се отказа от полагащите й се бройки в полза на общините и бе избрана работна група и одобрена методика, по която да се направи оценка на предложенията. Всички общини са ги подали и проектът на регионална програма за заетост на област Добрич възлиза на 253 446 лв., с които ще се осигури заетост на 61 лица от целевите групи“ – посочи зам.-областният управител Живко Желязков. Той добави, че, съгласно заявленията на общините, 35 лица ще бъдат наети на 8-часов работен ден, а 26 лица ще са наети на непълен работен ден – 8 души на 4-часов работен ден, 18 души на 7-часов работен ден.

Общините планират стартиране на програмата от 1 юни т.г. с продължителност 6 месеца, в община Крушари са заложили продължителност 5 месеца. Всяка община предвижда средства за осигуряване на работно облекло, материали и транспорт до работното място, където това е необходимо, за наетите. Проектът ще бъде представен за одобрение в Министерството на труда и социалната политика.